Categories
Blogi

“Meillä on valtavan hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit”

”Että meillä ja kaikilla olisi hyvä olla ja mukavaa. Mielestäni on tärkeää että myös työntekijöitä kuunnellaan ja että heille tulee siitä hyvä olo.”

Noora Palm

Huhtikuun työntekijä – Noora Palm

Valitsemme Sivinassa joka kuukausi jollakin tapaa ansioituneen työntekijän, jonka haluamme palkita ja jota haluamme erityisesti kiittää hyvin tehdystä työstä. Tällä kertaa kuukauden työntekijä-tittelin nappasi Noora Palm Olarin toimipisteeltä. Palm on viihtynyt Sivinassa liki 17 vuotta ja edennyt urallaan. Tällä hetkellä Palm toimii esihenkilönä ja palveluvastaavana Espoon Olarin toimipisteellä vastaten toimipisteen toiminnasta.

”Noora on omistautunut asiakkaiden palvelemiseen ja hänen työnsä tuloksena asiakasmäärät ovat kasvaneet. Hän on myös pidetty ja täsmällinen esihenkilö, joka pitää huolen siitä, että työntekijät noudattavat yhteisiä pelisääntöjä ja asiakaspalvelun laatu on aina kohdillaan”,

iloitsee Palmin esihenkilö Iina Voipio Sivina Kotipalveluista. Palm aloitti Sivinassa työskentelyn siivoojan työstä, josta ponnisti pian ohjaajaksi.

”Ohjaaja on esihenkilön oikea käsi, jonka työhön kuuluu työntekijöiden perehdyttämistä, laadunvalvontaa sekä esihenkilön avustamista ja tuuraamista. Ohjaaja työskentelee pääasiassa siivoojien kanssa ”kentällä” eli siivoustyön parissa”,

Palm valaisee. Ohjaajan työtehtävästä Palm yleni pian esihenkilöksi.

”Työpäiväni Sivinassa ovat aina vaihtelevia. Aina ei töihin tullessa tiedä mitä tuleman pitää. Yleensä aloitan päiväni toimistolta, luen sähköpostit ja tekstiviestit huolella. Sitten on asiakaskontaktointia ja tilausten vastaanottoa. Jos tilanne muuttuu ja työntekijä sairastuu kesken päivän, niin silloin lähden yleensä itse paikkaamaan häntä”, Palm kertoo.

”Täällä pystyy kouluttautumaan!”

Noora Palmilla ei ole aiempaa kokemusta siivoustyöstä: ”Olin 23 kun tuli Sivinalle. Olen koulutukseltani suurtalouskokki, mutta en ole tehnyt niitä töitä vielä päivääkään. Halusin päivätyön, en mitään ilta- tai viikonlopputöitä, se tässä eniten houkutti.”

Palm paljastaa myös suorittaneensa esihenkilön ammattitutkinnon Sivinan kautta:

”Koulutusmahdollisuudet ovat meillä todella hyvät, työnantaja maksaa koulutuksen. Käydään sieltä Taitotalon kautta tekemässä niitä”.

“Omaa työtä saa tehdä omalla tyylillään”

”Meillä on valtavan hyvä työilmapiiri ja mukavat työkaverit. Omaa työtään saa tehdä omalla tyylillään, eikä ole kokoajan joku selän takana kyttämässä. Toki omat työt täytyy hoitaa kunnolla, mutta kyllä meillä pääsee itseään toteuttamaan aika vapaastikin. Jos on esimerkiksi ideoita, niin ne voi aina kertoa meillä eteenpäin ja sitten katsotaan, voisiko niitä lähteä toteuttamaan ja miten”,

Palm intoilee ja toivoo myös omilta työntekijöiltään oma-aloitteisuutta:

”Toivon, että työntekijöiltä tulisi semmoista omaa kehittämistä ja ideoita omaan työhönsä. Ettei se olisi aina sitä, että esihenkilöt sanovat, että nyt tehdään näin ja näin ja näin. ”

Palmia sekä innostaa että haastaa eniten se, kun työntekijät viihtyvät Sivinassa ja se, kun asiakkaat pysyvät Sivinan asiakkaina.

”Että meillä ja kaikilla olisi hyvä olla ja mukavaa. Mielestäni on tärkeää että myös työntekijöitä kuunnellaan ja että heille tulee siitä hyvä olo”,

Palm korostaa myös, että niin asiakkaiden kuin työntekijöiden uskollisuuden ja Sivinassa pysymisen vuoksi on tehtävä töitä:

”On mukava saada työntekijöiltä, niin kuin myös asiakkailta positiivista palautetta, että yksi tykkää olla meillä ja toisen kanssa kaikki menee hyvin. Silloin tunnen, että olen onnistunut työssäni. Positiviinen palaute kun ei ole itsestäänselvää.”