Categories
Blogi

Siivoojan tilaaminen kotiin – pientä arjen luksusta elämään!

Vaikka siivoaminen onkin yhden mielestä terapeuttista ja palkitsevaa, tuntuu se varmasti toisesta jatkuvalta savotalta, jossa työt eivät ota loppuakseen. Esimerkiksi lapsiperheessä voi siisti koti joskus olla lähinnä kaukainen tulevaisuuden haave. Yhä useampi tekee päätöksen siitä, että haluaa käyttää vapaa-aikansa harrastamiseen, ajan viettoon perheen kanssa, ulkoiluun tai muuhun mukavaan. Kotisiivous jätetäänkin nykyään monesti ammattilaisen huoleksi. Myös esimerkiksi liikuntarajoitteiselle ihmiselle voi kerran viikossa käyvä kotisiivousapu olla iso helpotus. Kotisiivoukseen liittyvä yksi mukava puoli, siistin kodin ja helppouden lisäksi, on siivouksesta saatava kotitalousvähennys. Vuonna 2023 kotitalousvähennys on jopa 60%. 

Tekisikö sinunkin mieli testata kotisiivousta? Jatka lukemista, kerromme kaiken, mitä kotisiivouksesta olisi hyvä tietää.  

Siivoojan tilaaminen kotiin

Siivouksen voi tilata olemalla yhteydessä vaikkapa Sivinaan. Yhteydenoton voi tehdä joko sähköpostitse, soittamalla, tai täyttämällä yhteydenottopyynnön osoitteessa sivina.fi. Mikäli toiveenasi on kertaluontoinen siivous, siitä voidaan sopia jo puhelinkeskustelun aikana. Jos taas jatkuvampi siivoussopimus kiinnostaa, tulemme paikan päälle tekemään kartoituksen lähtötilanteestasi. Kartoitus kuuluu luonnollisesti viikkosiivouspalveluun, eli siitä et maksa erikseen mitään.

Mitä kaikkea kotisiivoukseen kuuluu?

Lähtökartoituksessa käymme läpi, miltä kotisi näyttää ja minkälaisia toivomuksia sinulla on siivoukseen liittyen. Siivous toteutetaan aina toiveidesi mukaisesti ja räätälöidään vastaamaan oman kotisi tarpeita. Meillä Sivinalla viikkosiivous tehdään kuitenkin toisaalta tarkkojen ohjeiden mukaisesti eli siivouksessa noudatetaan tiettyä mallia. Tämän avulla siivouksen hyvä laatu pysyy yllä.

Minkälaiseen kotiin kotisiivous sopii? 

Siivoamme ihan kaikenlaisia koteja pienistä yksiöistä kolmensadan neliön asuntoihin. Toisissa kodeissa asuu yksi ihminen, toisissa asuu viisilapsinen perhe lemmikkien kanssa. Siivous sopii siis kaikenlaisiin koteihin ja kaikenlaisille asiakkaille. Pieneenkin asuntoon voi siis hyvin tilata itselleen pientä luksusta!

Miten usein siivooja kannattaa tilata?

Yleisimmin siivousta tehdään joka viikko, joka toinen viikko, tai vaikkapa joka neljäs viikko. Asiakkaan kanssa sovitaan palvelun laajuudesta ja siitä että kuinka paljon siihen käytetään aikaa. 

Kannattako koti valmistella jotenkin ennen siivoojan tuloa?

Kotia ei tarvitse valmistella mitenkään siivoojaa varten. Toki siivoojan työ sujuu nopeammin, jos esimerkiksi lelut on kerätty pois lattioilta. Tarvittaessa kuitenkin keräämme myös tavarat lattioilta ja pinnoilta (ja vältämme niiden joutumista imuriin).  Siivousta varten ei myöskään ole pakko hankkia mitään välineitä – siivous tehdään Sivinan aineilla ja välineillä. Toisaalta meillä tehdään työtä myös kodinhoito-toimintamallilla, jolloin käytämme asiakkaan omia siivousvälineitä- ja aineita. 

Voinko olla kotona siivouksen ajan?

Voit! Voimme sopia esimerkiksi, että ensin siivoamme makuuhuoneesi, niin voit vetäytyä omaan rauhaan siivotessamme kotisi muilta osin. Voit myös ihan hyvin olla paikalla, jos niin haluat. Sama koskee myös lemmikkieläimiä. Niiden olemassaolosta meillä pitää kuitenkin olla tieto etukäteen, jotta osaamme varautua kaikenkarvaisiin ystäviisi. 

Miten siivooja pääsee sisälle asuntooni jos en ole itse paikalla?

Jos et itse pääse avaamaan ovea, voit tehdä avainsopimuksen Sivinan kanssa. Näin on usein esimerkiksi silloin, jos asiakas on työssäkäyvä ja siivous sattuu olemaan päiväsaikaan. Avainsopimus on turvallinen vaihtoehto avaimen säilyttämiseen. 

Muuta muistettavaa? 

Työntekijöillämme on erittäin tarkat työohjeet, joita he noudattavat työssään. Työ sujuu parhaiten, kun siivooja saa tehdä siivouksen työohjeiden mukaisessa järjestyksessä ja hänelle annetaan työrauha, vaikka tekisi mieli neuvoa mistä omassa kodissa kannattaisi siivous aloittaa. 

Miltä kuulostaa? Haluaisitko tilata esittelysiivouksen kotiisi? 

Blogitekstiä varten on haastateltu siivouksen asiantuntijaa Taru Haukijärveä Sivinalta.