Categories
Blogi

Kuukauden työntekijä on Anna Oulusta

Valitsemme joka kuukausi työntekijöidemme joukosta yhden, jonka palkitsemme hyvin tehdystä työstä. Tammikuun työntekijä on Anna Hautamäki Oulusta. Anna työskentelee meillä Sivinalla lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitajana, tehden arvokasta työtä perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Annan esihenkilönä toimiva Nina Kontio puhuu lastenhoidon- ja kasvatuksen ammattilaista ylistävin sanoin: “Anna on perheiden parissa suosittu lapsiperheiden kotipalvelun työntekijä, jolla on vankka lasten hoidon ja kasvatustyön osaaminen. Ammatillisen osaamisen lisäksi hänellä on luontainen kyky kohdata erilaisia perheitä yksilöllisesti ja empaattisesti. Hyvä tiiminjäsen ja työkaveri, suhtautuu myönteisesti ja myös osallistuu aktiivisesti toiminnan kehittämiseen Oulussa”.

Anna kertoo viihtyneensä Sivinalla töissä jo reilun vuoden ajan ja tätä ennen työskennelleensä 11 vuotta varhaiskasvatuksessa. “Koulutukseltani olen lähihoitaja, suuntautumisenani lasten ja nuorten hoito ja kasvatus.”

Annan työnkuvaan Sivinalla kuuluvat asiakaskäynnit lapsiperheissä, jotka ovat syystä tai toisesta haastavassa elämäntilanteessa ja tarvitsevat tukea ja apua arkeen.

“Käytännön apu, jota perheissä tarvitaan on useimmiten lastenhoitoa ja lasten kanssa touhuilua sekä kodin arkiaskareissa avustamista. Kuitenkin myös henkinen läsnäolo, kuuntelevat korvat ja rohkaisevat sanat ja neuvot ovat usein perheelle suureksi avuksi”, lähihoitaja pohtii.

Lastenhoidon ammattilaisen mielestä on hienoa ja palkitsevaa huomata, kuinka suurta apua käynneistä on perheille sekä yksittäisillä kerroilla, että pitkällä aikavälillä:

“Asiakkailta saatu palaute, kiitollisuuden määrä ja heidän osoittamansa luottamus minua ja Sivinaa kohtaan lämmittävät mieltä joka päivä.”

Anna pitää myös työnsä joustavuudesta sekä mahdollisuudesta vaikuttaa työaikoihin. Hän kertoo, että vaikka työ itsessään onkin aika itsenäistä, ovat he yhdessä esihenkilön ja työkavereiden kanssa tiiminä kokonaisuus, joka toimii ja jossa jokaisen osuudella on merkitystä”.

Vapaa-aikanaan Anna ulkoilee, retkeilee, käy kuntosalilla ja maastopyöräilee. “Myös erilaiset kädentaidot kuuluvat harrastuksiini”, lastenhoidon ammattilainen kertoo ja jatkaa: “Iso osa arjesta menee toki myös omien lasten kanssa touhuillessa.”

Kuukauden työntekijä on Anna Oulusta

Anna Hautamäki on valittu tammikuun työntekijäksi!