Historia

Yrityksen historia

Sivinan synty

Sivinan tarina sai alkunsa vuonna 1997 Englannissa, kun yrityksen perustaja Pasi Pietilä opiskeli ja asui Manchesterissa perheensä kanssa. Englantilainen palvelukulttuuri teki vaikutuksen Pasiin, sillä asunnon vuokraan kuului puutarhurin käynti kerran kahdessa viikossa sekä ikkunoiden pesu ulkoa parin kuukauden välein.

Kotitalousvähennyksen ensimmäiset kokeilut olivat alkamassa Suomessa ja Pasi havaitsi sopivan markkinaraon. Hänen ajatuksensa oli tuoda maailmalla testattuja palvelukonsepteja Suomeen ja tuottaa niitä täällä laadukkaasti. Pietilöiden perheen palattua Englannista syksyllä 1997, Pasi perusti Sivinan edeltäjän, MLP Maailmanluokan Palvelut Oy:n.

Tappioita ja tehokkuutta

Pasi huomasi nopeasti, että yrittäjyys oli rankkaa monista eri syistä. Hän ehti pohtia luovuttamista vuonna 1999, mutta onneksemme hän päätti vielä jatkaa.   

Ponnistelujen ja hartiatyön tuloksena Maailmanluokan Palvelut sai uusia asiakkaita, ja uusia työntekijöitäkin palkattiin. Asiat vaikuttivat kulkevan hyvin, kunnes kirjanpitäjä teki virallisen välitilinpäätöksen – yritys olikin tehnyt koko ajan tappiota 20 prosenttia liikevaihdosta.

Vuoden 2000 alussa yrityksen palveluesimies erosi, perusti oman yrityksen ja vei mukanaan kunnioitettavan määrän MLP:n asiakkaita. Lopettaminen kävi jälleen Pasin mielessä, mutta hän uskoi kuitenkin markkinoihin ja päätti jatkaa. Kannattavuuteen kiinnitettiin huomiota, ja monien toimien jälkeen tehokkuus paranikin, mutta vaihtuvuus oli suurta ja siivouksen laatu vaihtelevaa.

Markkina repeää Suomessa

Vuonna 2002 Maailmanluokan Palvelut uudistui ja seurauksena syntyi Sivina. Toiminta, ihmiset ja yrityksen sydän pysyivät samana, mutta uuden nimen alla Sivina alkoi kasvamaan. Vuoden 2003 alusta kotitalousvähennys nousi 40 prosentista 60 prosenttiin, mikä innosti suuren määrän asiakkaita kokeilemaan kotipalveluita ensimmäistä kertaa.

Sivina esiintyi useissa lehtiartikkeleissa sekä televisiossa. Medianäkyvyys toi paljon asiakkaita. Puhelin soi jatkuvasti ja uusia siivoussopimuksia tehtiin jopa kaksi päivässä. Sivinan toimintamalli oli kannattava ja yrityksen toiminta pysyi hallinnassa. Tämä loi edellytykset Sivinan kehittämiselle ja panoksien nostamiselle. Oikea kasvu saattoi alkaa!

Kasvun aika

Vuonna 2004 Sivina avasi ensimmäisen Espoon ulkopuolisen toimipisteensä Helsingin Kannelmäkeen. Vuoden loppuun mennessä toimipisteitä oli avattu jo kolme. Siitä alkoi tasainen kasvu. Vuosien 2004–2009 välillä Sivinan toimipisteitä avattiin Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun, Lahteen, Kuopioon, Vantaalle ja jopa Ruotsiin. Nykyään Sivinan toimipaikkoja on yhteensä 13, joista 12 toimii Suomessa ja yksi Tukholmassa.

Vuonna 2008 Sivina laajensi ensimmäistä kertaa palvelujaan kotisiivouksen ulkopuolelle tarjoamalla lastenhoitopalveluja.

2010-luvulla Sivina kasvoi erityisesti yritysostoilla. Pienemmät yritykset luopuivat koko toiminnastaan tai isommat yritykset yksittäisestä palvelustaan. Sivina pelasti paikalliset liiketoiminnot ja turvasi alueen asukkaiden palveluiden saannin.

Vuonna 2014 Kotipalvelu Klassikko toi mukanaan Sivinaan entistäkin laajempaa kotipalveluosaamista. Vuonna 2017 Sivina laajensi palvelukattaustaan jälleen, kun Kotipalvelu Ykköset liittyi osaksi Sivina-perhettä. Kotipalvelu Ykkösten osaaminen hoivapuolella täydensi Sivinan palveluita kokonaisuudeksi, jolla huolehdimme sekä kodeista että niiden asukkaista monipuolisesti.

Sivina Kotipalvelut Oy

Pietilöiden perhe on ollut aktiivisesti mukana Sivinassa sen perustamisesta lähtien. Jokainen Pietilän perheen jälkikasvusta on työskennellyt yrityksessä ja kartuttanut arvokasta työkokemusta. Yrityksen hallitus ja omistajuus on kokonaan Pietilöiden perheen piirissä tälläkin hetkellä.

Vuonna 2017 Iina Pietilä, Pasin tytär, liittyi vakituisesti mukaan yrityksen toimintaan. Vuonna 2020 Sivinassa tehtiin sukupolvenvaihdos, jossa Sivinan koko operatiivinen liiketoiminta siirrettiin Sivina Kotipalvelut Oy:n alle. Iinasta tuli uuden tytäryhtiön toimitusjohtaja Pasin jatkaessa Sivina-konsernin johdossa.

Sivinan tulevaisuus

Unelmamme on auttaa mahdollisimman monia ihmisiä kotiarjen haasteissa. Tavoitteemme on, että Sivina on vuonna 2025 täyden palvelun valtakunnallinen, markkinoita johtava kotipalveluyritys. Meillä on silloin yli 400 ammattitaitoista työntekijää ja kasvamme voimakkaasti Suomessa ja Ruotsissa. Valvira myönsi Sivinalle joulukuussa 2020 luvat terveyspalveluiden tuottamiseen. Tulevaisuudessa tarjoamme kotihoidon palveluita yhä useammalla paikkakunnalla.

Haluatko kysyä lisää Sivinasta ja sen vaiheista? Ota yhteyttä!